Правила поведінки при зустрічі з дикими і свійськими тваринами

 Правила поведінки при зустрічі з дикими і свійськими тваринами

1. Пам’ятай, безпечних тварин не існує! Будь-який контакт дикої тварини з людиною є небезпечним як для неї, так і для тебе.

2. Якщо бачиш дику тварину, уважно спостерігай за нею. Нічого не роби, просто спостерігай. Не намагайся годувати або зловити її.

3. Якщо тварина – дитинча (або пташеня), не чіпай, батьки непомітно знаходяться поряд, вони потурбуються про свою малечу.

4. Якщо тварина не тікає при наближенні людини, можливо, вона хвора на сказ. Не торкайся такої тварини, навіть якщо це – миле кошеня.

5. Якщо бачиш, що тварина поранена, у неї тече кров – скажи про це дорослим. Підготуйте коробку, рушник, одягніть рукавички, і нехай дорослі обережно посадять тварину в коробку. Пам’ятай, травмована тварина знаходиться у сильному стресі та може вас вкусити або подряпати.

6. Щоб вирішити, що робити далі з пораненою твариною, порадься з дорослими! Потрібно отримати консультацію ветеринарного лікаря та зоолога.

7. Пам’ятай, взявши тварину додому, ти береш на себе відповідальність за її життя та здоров’я на довгі роки, стаєш власником тварини і маєш піклуватися про неї. Іноді обладнання та корм для тварини може коштувати дуже дорого.

Популярні дописи з цього блогу